Poctivá slivovice

Slivovice je bezesporu na našem území velice oblíbeným alkoholickým nápojem, a proto se podíváme, co stojí za její výrobou a jak ji pohodlně zakoupit.

Poctivá slivovice

Výrobní proces

Celý příběh tohoto lahodného pití začíná na podzim, kdy dozrává ovoce. A právě takové dobře zralé švestky jsou naprostým základem a bez nich se rozhodně neobejdeme. Ovšem rozhodně vyřaďte nahnilé a jinak nevhodné ovoce, protože to by mohlo napáchat při kvašení spoustu paseky. Aby byl proces kvašení podpořen, tak se rozhodně nepojde každou švestku jemně rozmáčknout.

zralé švestky

Ale do čeho kvas připravit. Dnes jsou velice oblíbené plastové sudy s víčkem, jenž Vám můžu doporučit i já, protože se snadno přemisťují. Ještě před použitím je určitě umyjte. Poté udělá řada lidí velkou chybu, protože bečky zašroubuje víkem, ovšem takto z nich nemůžou unikat nežádoucí plyny. Pamatujte, že kvašení musí probíhat za vyšších teplot, takže sudy rozhodně nedávejte do míst, kde není alespoň okolo 20°C. Řada lidí přidává i cukr, aby dosáhli lepší cukernatosti, ovšem nesmí se to přehánět, ale vodu rozhodně nepřidávejte.

Kde ji pořídit?

Každý nemá zahrádku či volný čas, aby si vyrobil vlastní domácí slivovici, ovšem to rozhodně neznamená, že ji nemůže mít. Dnes se dá koupit velice kvalitní slivovice, jenž Vás určitě osloví nejen půvabnou chutí. U této firmy máte naprostou jistotu, že všechny výrobky jsou z dozrálého ovoce a následně prochází přesnými postupy až se z něj stane vynikající nápoj. Na výběr je opravdu spousta druhů, takže každý si může nakoupit podle své chuti.

nalévání slivovice

Právě slivovice je vynikající alkoholický nápoj, jenž se hodí k zapití každé významné událost a jistě ani přátelé či blízcí neodmítnou. Tyto kvalitní výrobky poznáte již podle excelentní vůně, která se rozhodně nedá zapřít. Obvykle obsahuje okolo 50 %, takže její síla je opravdu znát. Zároveň na tomto e-shopu seženete ty nejlepší kousky za velice výhodné kousky, takže na nic nečekejte, abyste si mohli svého oblíbeného nápoje užívat co nejdříve.